Linde, Hjertestarterkursus

Onsdag den 16. Maj blev der i Linde Forsamlingshus afviklet et Livrednings- og hjertestarterkursus under ledelse af  pensioneret overlæge Jens Ole Dich Nielsen, fra Hjerteforeningen. Det var en rutineret instruktør, med 14 år på bagen i lægebil, som øste ud af sin erfaring med hjertestop. Linde by har en hjertestarter på vægen ved De Danske Brevdueforeninger, og der har ofte været tale om kursus i brugen af hjertestarter. Det blev der nu rådet bod på, og de 18 deltagere blev grundig indført i livgivende førstehjælp, som er en vigtig del af genoplivningen ved hjertestop, samt en meget grundig gennemgang af hjertestarteren. Det er helt sikkert, at vores lille samfund har fået endnu en mulighed for genoplivning, hvis uheldet er ude. Vi kan kun anbefale andre byer at gøre det samme, og trygheden ved at ens nærmeste også ved hvad de skal gøre i sådanne tilfælde er rigtig meget værd, så det er bare med at kontakte Hjerteforeningen for hjælp. Vi håber ikke at får brug for vores hjertestarter, men gør vi det, så er vi klar, og som vores intruktør sagde, så er det bedre at gøre det man kan end slet ikke gøre noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *